Αριστοτέλης: Η ελάχιστη αρχική απόκλιση από την αλήθεια πολλαπλασιάζεται στη συνέχεια χιλιάδες φορές ---- Κικέρωνας: Ο χρόνος είναι ο κήρυκας της αλήθειας ---- Πίνδαρος: Ν’ ακονίζεις τα λόγια σου στο ακόνι της αλήθειας ---- Σοφοκλής: Το ψεύδος ουδέποτε ζει να γεράσει ---- Πυθαγόρας: Το να αποσιωπάς την αλήθεια είναι σα να θάβεις το χρυσάφι ---- Χίλων: Κάμε κτήμα σου την αλήθεια

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Οτι είναι νόμιμον ΔΕΝ είναι πάντα και ηθικόν


Φωτογραφία από το περιοδικό "Η κενή διαθήκη", ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ

Ό,τι και να πεις είναι λίγο. Παρόλο που η φράση αυτή τον καταδίκασε στη συνείδηση των πολιτών, συνεχίζει για το ελληνικό δίκαιο, όπου αυτό υστερεί, να απηχεί τα συναισθήματα της πίκρας που γεννά σ' αυτόν που βάσει ενός νόμου καθόλα τρύπιου ή, σε μερικές περιπτώσεις, μεροληπτικού ή αντίθετου προς την ισονομία και ισοπολιτεία που αναφέρεται στο Σύνταγμα της Ελλάδας, βιώνει την "καταδίκη".
Για το ελληνικό δίκαιο, το 99.5% των ανδρών στην Ελλάδα, που έγιναν πατέρες, είναι ακατάλληλοι για να έχουν την επιμέλεια των τέκνων τους, στην περίπτωση χωρισμού των γονέων. Απλή μαθηματική πράξη, στέλνει το όλο νομικό πλαίσιο στα σκουπίδια.
Δεδομένα:
  1. Το 99.5% των πατέρων είναι ακατάλληλο για την επιμέλεια των τέκνων τους, δηλαδή αντίστοιχα το 99.5% των μητέρων είναι κατάλληλο,
  2. Το 64% των παιδιών χωρισμένων γονέων παρουσιάζει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό παραβατική συμπεριφορά, σύμφωνα με τις αναλύσεις και τα στατιστικά των ψυχολόγων, ψυχαναλυτών.
  3. Το παραπάνω ποσοστό του 64%, σύμφωνα με το σημείο 1) κατά ποσοστό 99.5% μεγάλωσε με την  μητέρα η οποία επιμελήθηκε κατά κυριότατο λόγο της ανατροφής και της παιδείας του.
  4. Τα διαζύγια σε ζευγάρια με παιδιά έχει φτάσει πλέον στο ποσοστό του 36% του συνόλου των ελληνικών οικογενειών (συμπερλαμβανομένων των άτεκνων οικογενειών).
Συμπέρασμα 1: Στο σύνολο των ζευγαριών που κάνουν οικογένεια με παιδιά, οι μητέρες εκ του αποτελέσματος σε ποσοστό  22,9% αποδεικνύονται ακατάλληλες για την επιμέλεια των παιδιών τους.

Το συμπέρασμα γίνεται ακόμα χειρότερο όταν επικεντρωθεί στις χωρισμένες οικογένειες και διατυπώνεται ως εξής:
Συμπέρασμα 2: Στο σύνολο των ζευγαριών που κάνουν οικογένεια με παιδιά και χωρίζουν, οι μητέρες εκ του αποτελέσματος σε ποσοστό 63% αποδεικνύονται ακατάλληλες για την επιμέλεια των παιδιών τους.
Αυτά λένε οι απόλυτοι αριθμοί, αλλά οι απόλυτοι αριθμοί, όταν πρόκειται για παιδιά θέλουν παραπάνω ανάλυση που δυστυχώς δεν την κάνει κανείς. Οι μανάδες που χωρίζουν έχουν στην "τσέπη τους" τα παιδιά, οι πατεράδες κουράζονται ή εξαθλιώνονται οικονομικά, ίσως, να "παλεύουν" μ' ένα σύστημα που σε ποσοστό 99.5% τους θεωρεί ως "ανίκανους" ή λιγότερο ικανούς για την επιμέλεια των παιδιών τους και οι δικαστές έχουν έναν τυφλοσούρτη για να βγάζουν τις αποφάσεις τους (πάνω στο "ανήθικο" δόγμα "ό,τι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν").
- Είναι άδικο για τα παιδιά να καταδικάζονται "ερήμην" τους από τη μαθηματική στατιστική.
- Είναι άδικο και για τις μανάδες και για τους πατεράδες να "καταδικάζονται" από τη μαθηματική στατιστική.
- Είναι άδικο για τους δικαστές να "δικάζουν" με βάση τη μαθηματική στατιστική και "δογματικά ανήθικα".

Κάποτε τα παιδιά θα γίνουν ενήλικες και θα έχουν "διδαχτεί" αυτό που σαν παιδιά ζουν.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΟΥΝ ΤΟ Α-ΔΙΚΑΙΟ από τη μικρή τους ηλικία. Δεν ήρθαν στον κόσμο για να ζήσουν αυτή την παιδική ηλικία, δεν τους αξίζει, δεν τους πρέπει.
Αυτό που είναι νόμιμο, δεν είναι πάντα ηθικό, δεν είναι πάντα αυτό που εκφράζει τη βούλησή τους, δεν είναι αυτό που θέλουν για τη ζωή τους, δεν είναι η αλήθεια τους, δεν είναι η ζωή τους, πολύ δύσκολα ως ενήλικες θα είναι τελικά ο εαυτός τους.

8 σχόλια:

Αποστολίδου Μαρία είπε...

Και περιμένεις ποτέ το ελληνικό δίκαιο να καταλάβει κάτι απ' όλα αυτά; Ακόμα ένας λόγος που τα καίνε οι πιτσιρικάδες.

Ηλίας Κατσούλης είπε...

Το έμαθα από κοινό φίλο ότι αποφάσισες να τα βγάλεις μπας και ξυπνήσουν. Μαζί σου! Χαιρετίσματα στα κουκλάκια σου!

Ελένη Φράγκου είπε...

Είμαι μητέρα τριών παιδιών κι έχω ζήσει αυτό που θέλεις να πεις από την άλλη πλευρά του ποταμού. Έχεις δίκιο! Ο μεγάλος μου γιός είναι πια 19 χρονών και βλέπω κάθε μέρα το λάθος που έκανα όταν στη "μανία" του να χωρίσω έβαλα τον εαυτό μου πάνω από το σπλάχνο μου. Με τον πατέρα του είμαι ξανά μαζί και αγωνιζόμαστε ΜΑΖΙ για να σώσουμε τα άλλα δύο παιδιά μας, αν τα καταφέρουμε. Νόμιζα ότι έδινα φαρμάκι στον πατέρα τους για χρόνια. Το φαρμάκι το το ήπιαν τα παιδιά μας. Μην τα παρατάς όσο κι να "κοστίζει" αυτό. Εύχομαι στα παιδιά σας τα καλύτερα!

Ματίνα Αλεξάνδρου είπε...

Αν και μητέρα μένω άφωνη με την παρουσίαση του θέματος!!

Νίκος Μεσοχωρίτης είπε...

Συγχαρητήρια! Δεκάδες δικαστές έχουν καταστρέψει χιλιάδες παιδιά. Τα παιδιά μεγαλώνουν, μαθαίνουν, κρίνουν και πολλές φορές φτάνουν να στραφούν και κατά της δικαιοσύνης. Η ευθύνη σου νομίζω ότι είναι να μην τ' αφήσεις να στραφούν κατά της δικαιοσύνης, θα χάσουν μια ισχυρή αξία στη ζωή τους. Και τα δύο παιδιά μου σήμερα είναι δικαστικοί έχοντας ζήσει "αποφάσεις της δικαιοσύνης" στην παιδική τους ηλικία. Υπομονή κι επιμονή για χάρη των παιδιών σου. Να είσαι καλά.

manolis είπε...

πρεπει να αναρτηθει εξω απο το υποθργειο δικαιοσυνησ και ολα τα δικαστηρια

Λεβόν Χ. Σουκισιάν είπε...

Μανόλη ευχαριστώ. Προσωπικά πιστεύω ότι όπου κι αν αναρτηθεί, τίποτε δεν μπορεί να αλλάξουν οι νόμοι σ' αυτή την περίπτωση. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν από νόμους, τα παιδιά θέλουν και τους δύο γονείς, είτε μαζί είτε χώρια. Όποιος νόμος κι αν το "επιβάλλει" αυτό δεν μπορεί να έχει "κέρδος" για τα παιδιά, αν ο ένας από τους 2 γονείς δεν αντιμετωπίζει τον άλλον σαν γονέα αλλά μόνον σαν "τέως". Τα παιδιά αναγνωρίζουν το φαινόμενο και κρίνουν πολύ γρήγορα τους γονείς τους και με καθηματική ακρίβεια διαλέγουν στρατόπεδο. Όταν το αποτέλεσμα της κρίσης τους γίνει ορατό, τότε είναι αργά για τον γονέα που έκανε το λάθος. Κάτι τέτοιο λέει και η Ελένη Φράγκου νομίζω. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό που απαιτείται είναι η συνδρομή επιστημόνων ανθρώπων πριν επέλθει ο χωρισμός. Είναι βλακώδες να μη βλέπει κάποιος ότι στο όνομα της "ατομικής ελευθερίας" τα διαζύγια έχουν φτάσει στο 50+%. Εκεί είναι το σημείο που πρέπει να επέμβουμε. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται στο πλαίσιο της οικογένειας κι όχι στο πλαίσιο 2 μονογονεϊκών οικογενειών. Πιστεύω ότι η επόμενη γενιά, τα παιδιά μας, είναι αυτή που θα ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα γιατί πολύ απλά έχουν την εμπειρία των σημερινών δεδομένων.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σου

Ανώνυμος είπε...

Ο Σωκρατης ελεγε..
,, τΟ ΕΣΧΑΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ..
Η ΑΔΙΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ...ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΜΕ ΜΕΝ..ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΤΕ..
Ας μιλησουμε και για ολα αυτα τα δωρακια που παιρνουν πυκνα συχνα οι Υπουργοι..Βουλευτες και λοιποι παρατρεχαμενοι ποσο ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΕΙΝΑΙ..
Καθε Πασχα..Χριστουγεννα..Καλοκαιρι κλπ..κλπ..ζουμε το ιδιο εργο με τους ιδιους παντα πρωταγωνιστες..ειναι οι συνηθεις υποπτοι..οι οποιοι εξασκουν το επαγγελμα του ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΑΙ..Και αυτο Νομιμο ειναι αλλα ποσο ειναι και Ηθικο δεν γνωριζω..Βλεπεις λοιπον αποσπασεις διαφορες και δη προς τα παραλια για να κανουν ΚΑΙ τα μπανακια τους..ΚΑΙ δωρεαν ξενοδοχεια ΚΑΙ ΣΠΑ και..και..και..
Με λιγα λογια αποσπουνε τον Ταδε υπαλληλο που εχει και το ΜΕΣΟΝ για 3\ΜΗΝΗ διαμονη και εργαδια δηθεν στο ταδε παραλιακο θερετρο...και εμεις βεβαιως τους πληρωνουμε..Αυτα και αλλα πολλα εντος εισαγωγικων Νομιμα γινονται ΕΔΩ στην ΤΡΑΓΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ....ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΘΙΚΕΣ..!!!!


ΥΓ)Θα επανελθω..¨¨))