Αριστοτέλης: Η ελάχιστη αρχική απόκλιση από την αλήθεια πολλαπλασιάζεται στη συνέχεια χιλιάδες φορές ---- Κικέρωνας: Ο χρόνος είναι ο κήρυκας της αλήθειας ---- Πίνδαρος: Ν’ ακονίζεις τα λόγια σου στο ακόνι της αλήθειας ---- Σοφοκλής: Το ψεύδος ουδέποτε ζει να γεράσει ---- Πυθαγόρας: Το να αποσιωπάς την αλήθεια είναι σα να θάβεις το χρυσάφι ---- Χίλων: Κάμε κτήμα σου την αλήθεια

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών





Αγαπητέ Γιώργο,

είναι η ένατη, συνολικά, φορά που προσπαθώ με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σου. Είναι προφανές ότι οι προηγούμενες οκτώ απέτυχαν παταγωδώς. Δυστυχώς, δεν έχω "δικό" μου βουλευτή να σου μεταφέρει αυτά που ήθελα κατά καιρούς να σου πω. Δυστυχώς, δεν ανήκω στον κομματικό μηχανισμό για να έχω ελπίδες πρόσβασης προς εσένα. Δυστυχώς, "επικοινωνούμε", καθημερινά ομολογουμένως, μόνο μέσω των βενζινάδικων, των super markets, διαφόρων καταστημάτων λιανικής πώλησης αγαθών, των σταθμών διοδίων και εσχάτως μέσω της ΓΓΣΠ. Η σχέση μας από ιδεολογική έχει γίνει πλέον μόνον οικονομική. Εγώ πληρώνω, εσύ διαχειρίζεσαι.
Σε παρακολουθώ χρόνια, από τότε που μπορούσαμε και πίναμε κρασάκι στον Πειναλέοντα τέρμα στην Πανόρμου, σαν "ίσοι", τότε που είχες ακόμα αρκετά μαύρα μαλλιά. Θα ήθελα, παρενθετικά, να σε πληροφορήσω ότι εγώ ακόμα τα διατηρώ, πυκνά και μαύρα (οι λίγες άσπρες τρίχες εμφανίστηκαν τα τελευταία 4-5 χρόνια για διάφορους λόγους).
Χάρηκα πολύ που μου "μίλησες", σε μένα και άλλες χιλιάδες συμπατριωτών μας, πριν από μερικές μέρες στη διακαναλική σου. Σε παρακολούθησα και πάλι πολύ σοβαρά και άκουσα με προσοχή το δίλημμα που μου έβαλες. Το ζύγισα, το μέτρησα και πήγα τελικά να ψηφίσω. Μου φαίνεται ότι έχεις αλλάξει αρκετά από τότε που μιλάγαμε δια ζώσης. Επέλεξες να μιλάμε μέσω διλημμάτων και δεν είναι μόνον αυτή η τελευταία φορά. Και πριν από ένα χρόνο "με έβαλες μπροστά στις ευθύνες μου" όταν μου είπες "Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε". Και τότε έκανα αυτό που έκανα και τώρα. Το ζύγισα, το μέτρησα και πήγα τελικά να ψηφίσω. Μάλιστα όσο περνάει ο καιρός αρχίζω και πείθομαι ότι πάντα πρέπει να πηγαίνω να ψηφίζω. Είναι, τελικά, ο μοναδικός τρόπος να επικοινωνήσουμε. Εγώ σου στέλνω μήνυμα, εσύ το παίρνεις, το αναλύεις, το εξηγείς και μου ξαναλές "Πάμε!". Να πάμε Γιώργο μου, να πάμε. Καλό όμως θα ήταν να πάμε όλοι μαζί παρέα. Μου φαίνεται ότι στο δρόμο μερικοί μας ξεφεύγουν και πάνε προς τα πίσω ή δεν κουνιούνται καθόλου. Ενώ εγώ έκανα μπροστά και μείωσα το λογαριασμό του κινητού μου, ο άλλος, ένας "δικός μας" κι αυτός, πήγε προς τα πίσω και τον αύξησε. Ειλικρινά δεν θα με πείραζε, αν τον πλήρωνε ο ίδιος. Το κακό όμως είναι ότι τον πληρώνει από τα χρήματα που εξοικονομώ εγώ από το δικό μου λογαριασμό. Η άλλη, δεν θυμάμαι πώς την λένε την κυριούλα, "δικιά μας" κι αυτή, πήγε και τα έκανε ποτά τα λεφτουδάκια που εξοικονόμησα από το δικό μου λογαριασμό. Η Αννούλα "μας", τα έκανε breakfast στο America. Πολλοί "δικοί μας", βρε Γιώργο μου, βρίσκουν κάτι και τα κάνουν τα λεφτουδάκια που εξοικονόμησα από το κινητό μου. Έχω αρχίσει και εξοικονομώ λεφτουδάκια και από τη βενζίνη. Κάνω οικονομίες πλέον τρελές, μαζεύω λεφτουδάκια, αλλά δεν τα βάζω στην τράπεζα όπως κάναμε παλιά. Τα φυλάγω για να στα δώσω να τα διαχειριστείς, με όποιον τρόπο κάθε φορά μου τα ζητάς, για να μη βουλιάξει η πατρίδα μας. Μακάρι να ήμουνα, καλέ μου Γιώργο μισθωτός ή συνταξιούχος... Θα την έστηνα έξω από το σπίτι σου και μόλις σε έβλεπα να βγαίνεις θα ερχόμουνα και θα σου έλεγα "Για την πατρίδα πρωθυπουργέ μου και το μισθό μου να σου δώσω". Η μαύρη αλήθεια, βέβαια, είναι ότι έχω δώσει σε άλλον διαχειριστή, παλιότερα, εικοσιδύο ολόκληρους μισθούς, υπηρετώντας τη θητεία μου στο Ναυτικό "μας". Μάλιστα θυμάμαι εκείνο τον καιρό κάτι άλλους συνομηλίκους μου οι οποίοι θεώρησαν καλό να μη σπαταλήσουν το χρόνο τους υπηρετώντας τη θητεία τους, αλλά να δουλεύουν για να βοηθήσουν κι αυτοί με τους φόρους τους την πατρίδα. Δυστυχώς, βέβαια, θυμάμαι ότι το κενό τους στις βάρδιες, στις σκοπιές και στα περίπολα, το κάλυπτα εγώ. Ακόμα χειρότερα είδα ότι ούτε φόρους τελικά είχαν πληρώσει. Σήμερα, μερικοί από αυτούς, με παίρνουν τηλέφωνο, όχι για να με ευχαριστήσουν, αλλά για να μου ζητήσουν και πάλι τη βοήθειά μου με το σταυρουλάκι μου.
Επανέρχομαι στο μήνυμα που παίρνεις από εμένα που ψηφίζω. Το αναλύεις, το εξηγείς και μου λες "καλά πάμε!". Αυτό που με ανησυχεί όμως, καλέ μου Γιώργο, είναι ότι αυτή τη δουλειά με την εξήγηση του μηνύματος την κάνουν και άλλοι και το ακόμα πιό ανησυχητικό είναι ότι ερμηνεύουν αλλιώς το μήνυμα που έστειλα. Η ψήφος, "φίλε", "σύντροφε" και "συνοδοιπόρε" μου, είναι γένους θηλυκού κι ως εκ τούτου δεν ερμηνεύεται αντικειμενικά. Ερμηνεύεται υποκειμενικά και πάλι στο περίπου.
Σήμερα, λοιπόν, από το πρωί που ξύπνησα άρχισα να σκέφτομαι τι να ψηφίσω αύριο, δεύτερη Κυριακή των "αυτοδιοικητικών" εκλογών. Το Βασίλη που έπαιζε και μπάσκετ όπως τα παιδιά μου ή το Γιάννη που ακόμα δεν κατάλαβα αν ήξερε ή δεν ήξερε κάτι για τα αναβολικά στην άρση βαρών; Για δήμαρχο δεν έχω τέτοια διλήμματα, μια που όποιος και να βγει τα ίδια πεζοδρόμια θα έχω, την ίδια βρωμιά στο δρόμο, το ίδιο αραλίκι στο δημαρχιακό μέγαρο, την ίδια αντιμετώπιση στα προβλήματα του δήμου. Τόσα χρόνια αλλάζω μπλούζες και πουκάμισα και για όλα έχει κάποιος κάτι να μου πει, ακόμα και το ότι με ασχημαίνουν. Το ίδιο άλλαζα και δήμαρχο, όχι ευτυχώς τόσο συχνά, αλλά τίποτε δεν άλλαζε. Θα ψηφίσω, λοιπόν, για δεύτερη Κυριακή "ασυνείδητα" γι' αυτούς.
Θεωρώ, για να συνεχίσω να είμαι εντάξει απέναντί σου και να μην ξαναμπλέξουμε με το μήνυμα που ήθελα και θέλω να σου στείλω, να στο πω ξεκάθαρα και θ' αφήσω για αύριο τον τρόπο με τον οποίο θα στο στείλω. Το μήνυμά μου, λοιπόν, καλέ μου Γιώργο, είναι:

Ή αλλάζετε ή βουλιάζετε!!!

και θα σε παρακαλούσα θερμά το μήνυμα αυτό να το περάσεις και στους "άλλους", τον Αντώνη εννοώ. Και την προηγούμενη Κυριακή, αυτό ακριβώς ήταν το μήνυμά μου, οπότε αν σου είναι εύκολο, σε παρακαλώ και πάλι θερμά ενημέρωσε σχετικά και την Αλέκα, τον Αλέξη, το Φώτη. Στους υπόλοιπους εκπροσώπους των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων δεν υπάρχει λόγος να τους πεις κάτι.
Επίσης, επειδή σήμερα θα ιδωθείτε και με τον Παπακωνσταντίνου σ' αυτή τη σύσκεψη ενόψει του "τροϊκού πολέμου" πες του, σε παρακαλώ θερμά, ότι δεν θα περαιώσω τις ανέλεγκτες φορολογικές μου χρήσεις. Αν σε ρωτήσει γιατί, πες του "Ξέρεις εσύ..."
Τέλος, αν σου είναι εύκολο, σε παρακαλώ θερμά, πες στα παιδιά που πηγαινοέρχονται στη Γερμανία , με τα λεφτουδάκια που εξοικονομώ από το λογαριασμό του κινητού μου, του ρεύματος, της βενζίνης, της διατροφής μου, της διασκέδασής μου και μερικών ακόμα που δεν είναι στα ενδιαφέροντά σου, για να "ανακρίνουν" το Χριστοφοράκο και τους άλλους της Siemens, αν τους είναι εύκολο καθώς γυρνάνε να φέρουν τα παρακάτω  part numbers: 696969696969, 1234567890, 0987654321 που χρειαζόμαστε για τα φανάρια γιατί όπως μάλλον δεν διαπίστωσες τις τελευταίες μέρες γινόταν ο κακός χαμός στους δρόμους. Μήτε πεζός, μήτε εποχούμενος είδα προκοπή.

Σε ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σου και σου στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.



Υ.Γ. Αν καταφέρεις μαζί με το επιτελείο σου, την επόμενη εβδομάδα, να πείσετε τους "Τροϊκανούς" να μην μου φορολογήσετε τον αέρα που αναπνέω, θα σου είμαι βαθιά υποχρεωμένος κι αν μπορείτε πείτε στους "Τροϊκανούς" μια καλή κουβέντα και για μας τους "Μοϊκανούς" πριν "περαιωθούμε" ανεπιστρεπτί.




5 σχόλια:

Eleni είπε...

το "ευχαριστώ" που μοιράζεσαι με μας τους αναγνώστες σου αυτά που γραφει η απίστευτη πένα σου, νομίζω είναι λίγο...

Tammy Karambela είπε...

Makari na mporouse na akousei ... kai poso malista na diabasei!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ...ΚΟΡΑΚΙΑ... μας λενε να τρωμε τα ψιχουλα που πετανε..(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ..)Και αφου φαγαμε τοσες ΠΑΠΑΡΙΕΣ ξεχασαμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ο,τι ολοι αυτοι ειτε λεγονται Παπα-ριες -νδρεου..ειτε λεγονται ΔΝΤ ειτε Γκολντεν Σακς ειτε Γεωργιος Σωρος ολοι αυτοι ενια μια ΣΥΜΜΟΡΙΑ οι οποιοι μας πινουν ΤΟ ΑΙΜΑ! Μας εδωσαν ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΑ..Καταντησανε τον ΤΟΠΟ ενα απεραντο σταδιο με Ολυμπιακους και Παναθηναικους..οχι βεβαια πως οι αλλες μικροτερες ομαδες ειναι καλυτερες..μας εδωσαν τα ψιχουλα μας αποχαυνωσαν με τις προπαγανδες και την TV και μας μεταλλαξαν σε ΚΟΤΕΣ..Και τιν γινεται τωρα..? Εδω θα μεινουμε..?? Με το DNA της ΚΟΤΑΣ..????
Θα ειχαν πραγματι πολυ μεγαλο ενδιαφερον ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ κυριε LEBON ..

Λεβόν Χ. Σουκισιάν είπε...

Καμία πρόταση, κανένα μέτρο, τίποτε δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν αυτοί που θα το εφαρμόσουν δεν έχουν την απαιτούμενη παιδεία -με την ευρεία προφανώς έννοια- και κουλτούρα πρωτίστως να το κατανοήσουν.
Η εύκολη λύση είναι η επανάσταση, το κάψιμο και το σπάσιμο, που το μόνο δυστυχώς που κάνουν είναι να μεγαλώνουν τη δύναμη της εξουσίας.
Οι ειρηνικές και αναίμακτες επαναστάσεις που δείχνουν την απείθειά μας προς όλους αυτούς που αναφέρεις νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση. Ο καθένας μας μπορεί να το κάνει στον μικρόκοσμό του, παραδειγματίζοντας τους νεότερους να μη δέχονται τίποτε που δεν χωράει στη λογική τους ή δεν συνάδει με βασικά αρθρα του Συντάγματος. Το να σηκώνεις τη μπάρα στα διόδια μαζί με το παιδί σου εξηγώντας του κάθε φορά το λόγο που το κάνεις αυτό, είναι ένα απλό παράδειγμα.
Το να αρνείσαι να υπακούσεις σε δικαστική απόφαση που σε καταδίκασε γιατί δεν μπόρεσες να πληρώσεις μια επιταγή σου ή χρωστάς στην εφορία, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι το "αδίκημά σου" βαραίνει και κατά πάσα πιθανότητα θα συλληφθείς και θα πας στο αυτόφωρο είναι ένα ακόμα καλό παράδειγμα για το παιδί σου ότι όταν λέμε ισονομία και ισοπολιτεία σημαίνει ότι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως θα πρέπει να καταδικάζονται σε παρόμοια οικονομικά αδικήματα.
Όταν λοιπόν οι νεότεροι μεγαλώσουν έτσι και αναπτύξουν τέτοιο πνεύμα, τότε θεωρώ ότι κάποιος από αυτούς θα μπορέσει να συσπειρώσει γύρω του ανθρώπους για να φέρει την κοινωνική αλλαγή. Μέχρι τότε η καλύτερη λύση είναι η απειθαρχία και η πρόκληση του κομποδέματός τους με οποιονδήποτε τρόπο (αρνούμαι να πληρώσω κουφούς λογαριασμούς ΔΕΚΟ, αρνούμαι να πληρώσω για τηλεόραση που δεν βλέπω κτλ).
Δεν είμαι σε θέση για μια καλύτερη πρόταση.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητε LEBON ..
Πρωτιστως να σας ευχαριστησω που μπηκατε στον κοπο να απαντησετε σε μια ανωνυμη ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΣΑΣ σε οτι αφορα την Πενα σας ..και να καταθεσετε την ΑΠ -ΟΨΗ σας..
Συμφωνω σχεδον Απολυτα μαζι σας και εκπλησσομαι ευχαριστα οταν διαπιστωνω πως ενα τοσο ΔΥΝΑΤΟ ΜΥΑΛΟ οπως το δικο σας ευθυγραμιζεται ως προς το συγκεκριμενο σχολιο περι Παιδειας..Κουλτουρας κλπ..κλπ..ΚΑΙ με την δικη μου αποψη..!
Προσωπικα το εκφραζω λιγο διαφορετικα αλλα επι της ΟΥΣΙΑΣ το νοημα ειναι το ιδιο..Λεω λοιπον..Πως για να πολεμησουμε το ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ πολλες φορες ΔΕΝ χρειαζεται ΚΑΝ να σηκωθουμε απο τον καναπε μας .αρκει εμεις να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ..ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ αρχης γενομενης απο τον μικροκοσμο μας οπως πολυ σωστα ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ λετε..ΚΑΙ παραλληλα να το μεταδιδουμε στο Αμεσο Περιβαλλον..Οταν το παιδι σε μια οικογενεια βλεπει τους γονεις να αρνουνται για παραδειγμα να πΛηρωσουν διοδια και του εξηγησουν το γιατι κλπ.κλπ..το πιο πιθανο ειναι οταν μεγαλωσει το παιδι να εχει αναπτυξει μια ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΗΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΟΧΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ..ΦΟΒΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..ΦΟΒΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ..ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ...Ομως ολα τα τοποθετουμε στις επομενες γενιες..???
Σκεφτομαι εδω και καιρο να μην υπακουω σε παραλογισμους του Συστηματος..Υπαρχουν και αλλοι ομως Παραλογισμοι για τους οποιους δεν μπορω να κανω τιποτε..οπως ..κοψιμο Συνταξης της Μητερας μου..Εδω τι κανουμε..?? Δυστυχως ΔΕΝ μπορουμε να κανουμε τιποτα...
Απο την αλλη ομως...Εχουν γινει στην ιστορια της Ανθρωποτητας και πολλες Επαναστασεις με ΟΠΛΑ οι οποιες εφεραν αποτελεσμα..

Σας ευχαριστω..Σας ευχομαι να εχετε παντα Πνευματικη ΑΝΑ-ΤΑΣΗ ..ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΤΣΙ ΔΥΝΑΤΑ..ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ...

Καλο σας βραδυ...¨¨)))

υγ)θα επανελθω..